Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 5 noiembrie 2014

Cursuri pentru functionari publici

Avem placerea sa va prezentam cateva dintre cursurile de perfectionare pentru functionari publici pe care le putem  oferi. Mentionam ca echipa noastra de traineri este formata din oameni foarte valorosi, cu experienta in domeniile vizate, precum si cu experienta in training. Cursurile se desfasoara interactiv, fiind orientate catre dezvoltarea de abilitati, urmarind in permanenta feed-back-ul participantilor si creand spatiul propice invatarii performante.
 
Din paleta larga de cursuri, am alescateva cursuri pe care vi le prezentam acum, dar putem sa livram la cerere, oricare alte cursuri solicitate de dumneavoastra.
1. Discurs politic – manipulare vs. persuasiune, un training interactiv cu tematica de comunicare, ce include tehnici de control al emotiilor, interpretarea limbajului non-verbal, tehnici de discurs eficient, respiratie, dictie,  tips & tricks. Ecologia in comunicare – manipulare vs. persuasiune. Testul  minciunii. Tehnici de comunicare in masa.
2. Urbanism si dezvoltarea teritoriului – un curs care prezinta principiile dezvoltarii durabile a localitatilor, inclusiv cu studii de caz.
3. Bazele administratiei publice – un curs care ofera o imagine de ansamblu asupra administratiei publice, atat pentru functionarii noi in sistem, cat si pentru cei cu experienta.
4. Modele de bune practici in administratia publica – un curs care imbina elemente despre adminstratia publica, dar si prezentari practice, exemple de buna practica in domeniu.
5. Taxe si impozite locale – un curs care ofera instrumente concrete viazvi de implementarea politicilor locale de taxe si impozite, metode eficiente de colectare a acestora.
6. Achizitii publice responsabile – un curs complet despre legislatie din domeniu, proceduri, bune practici si concepte moderne despre achizitiile publice.
7. Management de proiect – un curs adaptat necesitatilor institutiilor publice, cu metode moderne de gestionare a proiectelor si exemple concrete din domeniu.
Locatiile pe care le alegem ofera atat confortul unor sali de training profesioniste, cat si posibilitatea de a petrece timpul liber in mod agreabil, in cadrul hotelului sau in imprejurimi. In general, sunt preferate locuri precum: Brasov, Busteni, Sinaia, Predeal, Poiana Brasov, dar si Baile Felix, Baile Herculane, etc, dar putem organiza si in alte localitati.  Beneficiarii directi ai acestor programe de perfectionare sunt functionari publici precum: alesi locali sau judeteni, personal din prefecturi, servicii publice deconcentrate, Politia Locala, OPC, DSV, Oficiul de Cadastru, Directia de Protectia Copilului,  etc.
Atasam si extrase din baza legislativa care reglementeaza formele de perfectionare anuala, obligatorie a functionarilor publici.
In afara de beneficiile directe legate de insusirea unor cunostinte utile si dezvoltarii abilitatilor de comunicare, oferim si posibilitatea de a socializa si a face schimb de experienta nemijlocit cu alti functionari publici din tara. Cursul se incheie cu obtinerea unor diplome ce atesta abilitatile/competentele obtinute.
Pt inscrieri va rugam sa folositi formularul online. Va rugam sa precizati ca inscrierea s-a facut prin partenerul de formare Alchemy Consulting & Training SRL Brasov.
 
Testimoniale ale participanti cursuri pentru functionari publici :
1. Oarsa Corina – Primaria Arad, Directia Comunicare
Imi face placere sa vorbesc despre programul de perfectionare profesionala “Comunicare si relatii publice in administratia publica” la care am participat. Acest curs a insemnat mult pentru mine si cred ca pentru toti cursantii , deoarece la finalul lui toti eram entuziasmati si mai stapani pe noi, avand certitudinea ca vom putea aplica in practica cunostintele asimilate.
Am fost placut impresionata de maniera in care a fost conceput si s -a desfasurat cursul, deschiderea lectorului spre cerintele noastre si nu limitarea stricta la tematicile
cursului, interactiunea dintre lector si cursanti precum si dintre cursanti, existand in permanenta schimburi de mesaje intre toti subiectii. La solicitarea cursantilor s-au discutat cazuri concrete, legate de activitatea profesionala a acestora si s -au cautat modalitatile de solutionare. Am fost impresionata de pregatirea profesionala si de cultura generala a lectorului care si -au pus amprenta din plin asupra calitatii si nivelului la care s -a desfasurat cursul.
Pentru mine fiecare zi de curs a fost ca un dar pe care l -am primit cu placere,emotie si recunostinta si , fara modestie, cred ca am devenit un “comunicator eficient “, mai ales in situatii dificile.
Lucrand la Directia Comunicare sunt frecvente situatiile in care cunostintele asimilate ma ajuta in mod real si, spre deosebi re de trecut, cand procedam altfel, acum
inainte de a incerca o solutie ma gandesc: ” Cum ar proceda Sorin in situatia asta ?”
Mi-am spus impresiile despre acest curs avand experienta si altor programe de pregatire profesionala, care nu mi -au folosit la nimic.
Consider ca acest curs este imperios necesar functionarilor publici, pentru a invata si a se familiariza cu tehnicile de comunicare. L-am recomandat in mod special
functionarilor din cadrul Directiei pe care o conduc si sper sa-l urmeze cat mai multi in cursul anului viitor.
2. Neamtiu Corneliu – Primaria Municipiului Arad, Biroul societati comerciale, monitorizarea serviciilor de utilitati publice
Mie personal mi -a placut cursul sustinut de Sorin Peligrad, a fost super ok. Personal, l-am recomandat si colegilor din Primarie.
3. Mircea Muresanu – Primaria Bucuresti , Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic
Am participat la cursul MANAGEMENTUL FUNCTIEI PUBLICE SI ABILITATI MANAGERIALE desfasurat la Predeal si vreau sa apeciez pregatirea si cunoasterea temei prezentate de catre Domnul Sorin Peligrad, lectorul acestui curs.
Materialul prezentat a fost interesant si util in pregatirea mea, iar Domnul Sorin Peligrad a stiut sa prezinte si sa implice toti participanti la curs.
4. Craciun Nicoleta – Primaria Tg Neamt
Fara nici o indoiala recomand drept foarte interesant, interactiv, bine fundamentat, complet si actualizat documentat, cursul “Modele de buna practica in administratia
publica” desfasurat la Jupiter, pregatit si desfasurat de catre Dl. Sorin Peligrad.

Curs certificat de lobby si advocacy

Activitatea de lobby se referă la influențarea legitimă a deciziilor politice, prin activități de comunicare
 profesionist realizate, care implică expertiză legislativă, tehnici discursive si abilități strategice.
Experţii spun că lobby-ul este o activitate multidisciplinară, motiv pentru care este şi greu să formezi specialişti. „70-80% din timpul alocat unei campanii este cercetare, muncă de birou. Se fac analize de drept comparat, se studiază actul normativ în sine, se fac studii de impact economic, bugetar, sociologic, social, risk management şi aşa mai departe. După aceea se caută argumente potrivite şi relevante. Toate astea înseamnă o muncă de cercetare aplicată şi riguroasă. Apoi urmează partea de analiză politică, şi anume stabilirea contextului în care vei acţiona. Dacă este oportun sau nu.
Academia de Advocacy  si partenerul regional Alchemy Consulting&Training Brasov va invita la programul profesionist de formare în lobby şi advocacy pentru viitori lobbyişti din regiunea Centru si nu numai. Cursurile sunt certificate ANC [fost CNFPA] şi au ca grup ţintă functionari publici, reprezentanţi de sindicate, patronate, camere de comerț, asociaţii de IMM-uri, organizaţii neguvernamentale şi asociaţii de jurnalişti din regiunea Centru, experti in afaceri dunarene.
Compania brasoveana Alchemy Consulting & Training a fost infiintata cu consultanta din partea Ernst&Young si membru fondator al Centrului National de Competitivitate si Training SUERD – “Casa Verde a Dunarii” parte de C.L.D.R. (Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii in Romania) si centru de consultanta si in responsabilitate sociala, parte a retelei nationale RSC “Actionam Responsabil”.
Programul de formare se adresează membrilor societăţii civile şi partenerilor sociali din regiunea Centru şi prevede trei săptămâni de curs, in week-end-uri . Cursurile sunt certificate ANC, prima săptămână certificată în “Dialog social şi advocacy”, iar cea de-a doua ca “Specialist în activitatea de lobby”.
Ne propunem să pregătim în tehnici de lobby şi advocacy 800 de reprezentanţi ai grupurilor legitime de interese – oameni de afaceri, sindicalişti, jurnalişti, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale. Aceştia vor ajunge să stăpânească tehnici şi mecanisme profesionale de intervenţie în dialogul social şi vor cunoaşte modalităţile legale de acces şi participare în procesul de luare a deciziei publice. Astfel, vor putea susţine argumentat poziţia celor pe care îi reprezintă în negocierile cu reprezentanţii decidenţilor politici.
“Este nevoie de formarea unei mase critice de specialişti, din rândul societăţii civile, care să stăpânească tehnici şi mecanisme profesionale de intervenţie în dialogul social, care să cunoască modalităţile legale de acces şi participare în procesul public decizional, respectiv care să poată susţine argumentat poziţia celor pe care îi reprezintă în negocierile cu reprezentanţii decidenţilor politici. Va exista o reţea naţională de lobby-işti şi persoane formate în advocacy care va putea genera schimbare”, explică Radu Nicosevici, liderul echipei de proiect şi preşedinte al Academiei de Advocacy.
Prin lobbying se înțelege activitatea unui grup (sau persoană) care încearcă să determine puterea legislativă sau executivă să adopte o poziție sau să ia o decizie care să servească interesele legitime ale respectivului grup. În plus, prin lobbying (activitatea de lobby), factorii decizionali -parlamentarii, reprezentanții administrației publice centrale și locale etc. – pot beneficia, prin intermediul acestor grupuri, de expertiza unor specialiști în diferite domenii. Dintr-un alt punct de vedere, lobbying-ul constituie un mecanism prin care se menține legătura dintre alegători și aleșii lor, pe durata mandatului acestora din urmă.
Cursul va incepe la Brasov in data de 14 martie si se va desfasura pe durata a trei zile: vineri, sambata si duminica, in trei saptamani succesive. Examenul va fi organizat in luna aprilie, iar absolventii vor primi certificatele de lobbyist.
Costurile sunt de 1000 euro/cursant, suma ce se poate achita in doua rate [in avans si pe parcurs]. Pentru grupuri, va rugam sa ne contactati pentru detalii.
 Atentie! Participarea la curs nu presupune obtinerea diplomei de absolvire. Dorim sa certificam doar acele persoane care demonstreaza in mod clar dezvoltarea abilitatilor de lobbyist.
Inscriere: Sorin Peligrad [0730.830.760] si pe mail: peligradsorin@yahoo.com

”Concepte si indicatori de monitorizare, evaluare si control in implementarea proiectelor realizate prin G.A.L.”

Cursul de față se adresează, deopotrivă, beneficiarilor, liderilor locali și angajaților G.A.L., din perspective
diferite:
Concepte de monitorizare, evaluare și indicatori de monitorizare, din perspectiva PNDR 2007-2013, având ca public țintă angajații GAL;
Etapele de de implementare a proiectelor după semnarea Cererii de Finanțare, având ca public țintă beneficiari ai Măsurilor: 312; 313; 322;
Prevederi ale strategiei de dezvoltare a GAL – versiunea februarie 2014, având ca public țintă lideri locali.

Rolul și importanța Grupului de Acțiune Locală în contextul Axei LEADER, considerat un veritabil motor al dezvoltării rurale,  sunt deosebit de importante, acesta având atribuțiile unei autorități de management constituită la nivel local.
Constituirea G.A.L reprezintă dorința membrilor asociați de a deveni responsabili și de a decide împreună asupra prezentului și viitorului teritoriului G.A.L prin facilitarea promovării unor proiecte de accesare a fondurilor europene, în conformitate cu prevederile AXEI IV LEADER, din cadrul P.N.D.R 2007-2013 și în continuare 2014-2020;
Astfel, Planul de Dezvoltare Rurală a G.A.L. reprezintă o modalitate reală de descentralizare a gestionării P.N.D.R la nivel local și de consolidare a managementului local.
Agenda Cursului:
 Ziua 1- vineri [5 ore] 
13,30 – 14,30
  • Prezentare participanți și lector;
  • Sesiune introductivă;
  • Înmânarea mapelor de participare;
  • Obiectivele și Agenda cursului;
  • Așteptări
14,30 – 15,30
Rolul și importanța G.A.L.-urilor în contextul Axei LEADER
15,30 – 15, 45
Pauză de cafea
15,45 – 16,45
  1. Aspecte generale privind procesul de monitorizare și utilitatea acestuia. Definiții. Scop,
16,45 – 18,00
Activitatea de monitorizare:  legislație națională și europeană.
 Ziua a 2-a –sâmbătă [8 ore]
9,30 -10,30
Recapitulare ziua 1-a; Întrebări și răspunsuri
10,30 – 10,45
Pauză de cafea
10,45 – 12,45
  • Indicatori de monitorizare;
  • Modul de organizare a activităților de monitorizare, evaluare și control
12,15 – 13,15
Pauză de prânz
13,15 – 15,15
Activitatea de evaluare și control
14,15- 15,15
Activități de monitorizare, evaluare și raportare conform Manualului de procedură privind implementarea contractelor de finanțare aferente măsurile 41, 431.2; 421  (Modalitatea de completare a Documentul 2 de monitorizare).
15,15 – 15,30
Pauză de cafea
15,30 – 18,30
  1. Discuții asupra proiectelor finanțate prin GAL, în cadrul măsurilor 312; 313; 322 (beneficiari publici și privați) și a stadiului de implementare a acestora, după semnarea Contractului de Finanțare (exemple de bune practici).
 Ziua a 3-a – duminică [5 ore]
9,30 – 10,30
Recapitulare ziua 2-a; întrebări și răspunsuri
10,30 – 10,45
Pauză de cafea
10,45 – 12,15
  1. Prevederile strategiei de dezvoltare locală a G.A.L. – Versiunea februarie 2014
12,15 – 13,15
Pauză de prânz
13,15 – 14,15
Contractul de Finanțare încheiat de GAL cu APDRP
14,15 – 14,45
Recapitulare generală
14,45 – 15,15
Susținerea testului final
15,15 – 15,30
Inmânarea certificatelor. Aspecte administrative. Incheierea cursului.
Participantii vor lucra pe formulare utilizate in procesul de monitorizare, dar si pe studii de caz concrete, vor invata cum sa completeze o cerere de finantare pt diferite achizitii, pe diferite masuri, precum si cum sa tina evidenta tuturor actiunilor din cadrul unui astfel de proiect (pista de audit).
Cursul se desfasoara pe durata a 3 zile intr-o locatie corespunzatoare procesului de formare, iar participantii vor primi diplome de participare la finalul procesului de formare.
Tema poate fi adaptata nevoilor concrete ale membrilor GAL-ului.

Curs aplicat de promotor-facilitator S.U.E.R.D.

Strategia Uniunii Europene privind Dezvoltarea Regiunii Dunării – S.U.E.R.D., din care România este parte,
este o oportunitate suplimentară de dezvoltare a României și de micșorare a decalajelor dintre țara noastră și alte țări europene.
De asemenea, abordarea moderna a strategiei in sensul cuprinderii si tarilor non-UE in aceasta viziune de dezvoltare comuna permite creearea de proiecte comune intre Romania si Republica Moldova, Ucraina, Serbia, etc, nu doar cu tarile membre UE.
Pentru a fi pregatiti sa absobim eficient fonduri din bugetul de 70 mld euro pus la dispozitie de catre Comisia Europeana pentru S.U.E.R.D., Centrul Zonal de Competitivitate si Training S.U.E.R.D. “Casa Verde a Dunarii” Brasov – C.V.D., organizeaza, in vederea constituirii unor experti in consultanta si afaceri dunarene, cursul de promotor-facilitator S.U.E.R.D. in parteneriat cu reputate institutii europene si romanesti, precum si cu lectori de prestigiu din tara noastra si din strainatate.
Cursul se adreseaza tuturor persoanelor implicate in consultanta si implementarea fondurilor structurale, expertilor locali si guvernamentali, functionarilor publici (primari, (vice)presedinti de consilii judetene, conducatori de institutii, consultanti, lobby-isti, traineri, conducatori de GAL-uri si de clustere, membri ai organizatiilor neguvernamentale, sindicate, etc.).
Participantii vor putea lucra in colective implicate in scrierea si implementarea de proiecte S.U.E.R.D. si vor forma una dintre primele generatii de experti in domeniu.
Agenda cursului este una generoasa, acopera domenii conexe si se intinde pe doua zile de curs:
1. Cuvant introductiv: Cadrul general de implementare al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării – piloni, axe prioritare, sistem de coordonare, monitorizare şi evaluare a proiectelor
Ministerul Afacerilor Externe M.A.E. - Coordonator National S.U.E.R.D. – Ministru Plenipotentiar, PODGOREAN Carmen.
2. International Relations : Inteligenta si Creativitate in Business - studiu de caz Resurse colaterale in Resursele Umane – Prorector Universitatea Spiru Haret, COSTEA Carmen
3. CLUSTERS – Vicepresedinte Asociatia Clusterelor din Romania CLUSTERO, VAJDA Lajos.
4. “Eco-bio-diversity integration in E.U.S.D.R.” – Prof. univ. dr. acad. h.c., BOGDAN T. Alexandru.
5. Urbanism si Dezvoltare Durabila – Prof. univ. dr., IONASCU Alexandru.
6. Lobby, Fonduri Structurale 2014 - 2020 – Presedinte Asociatia Oamenilor de afaceri din Romania PROINVEST, VISAN B. Ciprian.
7. European Green Procurement – Presedinte Sindicatul National al Specialistilor Experti in Achizitii Publice - S.E.A.P., SLIMAC Doru Ovidiu.
8. Corporative Social Responsability C.S.R. – CEO Alchemy Consulting, PELIGRAD Mihai Sorin.
9. “C.U.P.A.” – Manager International Intervision Institute, HACCOU Huibert.
10. Internationalization of Municipal Services and Planning Know How, Junior Project Manager, TINA International Urban Technologies and Strategies GmbH Vienna, NEUMAYER Vincent.
11. Co-operative planning procedures – ways and means, best practices and links to C.U.P.A. - Urban District Planning and Land Use, Target Area Coordinator, Vienna City Hall, dipl. ing. PAMER Volkmar.
12. ”Case Studies, Discutions and Award Ceremony”, Policy Analyst, Competence Centre Smart and Sustainable Growth, DG REGIO, SCHULTZE Clause.o

Cursul se va desfasura pe durata a doua zile in incinta Universitatii “Spiru Haret”, Facultatea de Științe Juridice și Administrative Brașov (Brasov, str Turnului, nr. 7 – zona Patinoarului Brasov). Participantii vor primi o diploma care atesta competentele transmise, iar aceasta va cuprinde girul urmatoarelor entitati:
1. Academia Română, Centrul de Studii şi Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică “Acad. David Davidescu”;
2. Universitatea “Spiru Haret” ;
3. Tinna International Urban Technologies and Strategies GmbH Vienna, Austria – firma de consultanta a Primariei Viena ;
4. International Intervision Institute, Amsterdam, Olanda – C.U.P.A. Facilitator
5. Casa Verde a Dunarii, C.V.D. – Centrul Zonal de Competitivitate si Training S.U.E.R.D.
6. Alchemy Consulting & Training (furnizor de formare acreditat)

Rezervarea unui loc de către participanti se va face prin achitarea sumei de 485,00 lei in contul RO51MIRO0000317545370401, cod SWIFT MIROROBUXXX, deschis de catre C.V.D., la banca ProCredit Bank, pana la data de 14 Noiembrie 2014, respectiv suma de 545,00 lei, începând cu data de 15 Noiembrie 2014 și până la data de 20 noiembrie 2014. Dupa aceasta data, pana in ziua inceperii cursului, suma va fi de 650,00 lei.
Tariful cuprinde accesul al curs al participantilor, 2 coffee-break-uri pe durata celor 8 ore de formare pe zi, precum si un voucher de 25 lei/zi la Coresi Business Park Lunch (locatia unde participantii vor putea servi pranzul in conditii foarte bune).
Deoarece locurile sunt extrem de limitate ca urmare a solicitarii exprese a partenerilor nostri straini: Tinna International Urban Technologies and Strategies GmbH Vienna, Austria International Intervision Institute, Amsterdam, Olanda, va invitam sa efectuatia plata cat mai curand pentru a putea rezerva un loc la acest curs.