Totalul afișărilor de pagină

duminică, 5 ianuarie 2014

Curs Manager în Responsabilitate Socială - COR: 325718


banner curs MRS
Definirea rolului pe care un manager de responsabilitate socială ar trebui să îl aibă și formarea profesională în acest domeniu reprezintă aspecte cheie pentru stimularea implicării sociale a organizațiilor și promovarea inițiativelor de responsabilitate socială. În acest sens, echipa proiectului ”Actionam responsabil! – Rețeaua socială RSC” a considerat necesară dezvoltarea standardului ocupațional de manager de responsabilitate sociaa di derularea unor cursuri de formare menite să răspundă nevoilor de dezvoltare ale celor care activează în acest domeniu.
Cursul de Manager în Responsabilitate Socială se adresează tuturor reprezentanților partenerilor sociali (sindicate și patronate), camerelor de comerț și industrie, asociațiilor de IMM-uri și comitetelor sectoriale interesați de dobândirea calității de multiplicator în domeniul responsabilității sociale.
Condiții de acces: Cursul se adresează absolvenților de studii superioare cu diplomă în orice domeniu. Reprezentanții grupului țintă care au participat la workshop-urile realizate în cadrul proiectului „Actionam responsabil! – Rețeaua socială RSC” nu sunt eligibili pentru participarea cursul de Manager în Responsabilitate Socială.

Structura cursului îmbină componenta teoretică –  centrată pe dobândirea cunoștințelor de bază și formarea abilităților necesare unui manager în responsabilitate socială – , cu o componentă practică foarte dezvoltată  – simularea unor situații reale din experiența de zi cu ai a acestuia. Programul de formare va porni de la construirea unei perspective holiste asupra conceptului de RSC – evoluția acestuia în ultimii ani – și va continua cu principiile responsabilității sociale, etică în afaceri, focusandu-se pe explicarea aspectelor practice și oferirea instrumentelor necesare în procesul de  management al responsabilității sociale în cadrul unei organizații. În același timp, o secțiune importantă este alocată standardelor în domeniu și instrumentelor care stabilesc principii ale responsabilității sociale: ISO 26000, SA 8000, Global Reporting Inițiative (GRI) sau Global Compact.
Cursul abordează principiile și practicile de responsabilitate socială – precum managementul relației cu stakeholderii, buna guvernare corporatistă, managementul responsabil al riscurilor, evaluarea și raportarea performanței sociale.
Pe parcursul celor 5 zile de curs, participanții la curs vor învăța cum să elaboreze o strategie de responsabilitate socială adaptată profilului organizației din care fac parte, vor afla cum să aleagă cele mai potrivite proiecte în funcție de specificul industriei, cum să comunice eficient rezultatele acțiunilor pe care le desfășoară și cum să evalueze impactul demersurilor de responsabilitate socială.
Cursul se finalizează cu susținerea unui examen scris și a unei prezentări, participanții primind certificatul de absolvire eliberat de Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, însoțite de suplimentul descriptiv care atestă competențele dobândite pentru specializarea „Manager în Responsabilitate Socială”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu